Monza mottar Superbikes

Anonim

Den femte runden av Superbike World Championship arrangeres denne helgen på Monza Autodrome, en annen av de legendariske sporene. Den originale banen er fra 1922, og ble bygget på bare tre måneder av 3500 arbeidere for å være vertskap for Formel 1 Grand Prix samme år.

Banen består av to stier, den ene brukes til fastleger og den andre for fart med form som en banket oval. Men det som mest skiller denne kretsen fra andre er at oppsettet lar deg gå på full gass store deler av runden. Motstykket er at mange ryttere har omkommet i løpet på denne banen, både med bil og motorsykkel. Disse ulykkene har endret kretsen til de har nådd det vi vet i dag med 5 793 meter tau, fem kurver til venstre og åtte til høyre, og en hovedrett på 1 195 meter.

WSBK Monza 2008

Det desidert mest tragiske året på denne banen var 1973, da Renzo Pasolini og Jarno Saarinen ble drept i en ulykke. Dette førte til at den italienske fastlegen ble holdt utenfor Monza til 1981.

WSBK Monza 2008 avgang

2008 seieren av første SBK-omgang gikk til Max neukirchner tett fulgt av Noriyuki Haga og Troy Bayliss, Rubén Xaus falt på runde 11 mens Fonsi Nieto, Carlos Checa og Gregorio Lavilla de ble henholdsvis sjuende, åttende og ellevte.

Det andre ermet ble premiert Noriyuki Hagtil med ni tusendeler foran Neukirchner og noe mer enestående av Kiyonari. Fonsi Nieto han gjorde et av sine beste løp for sesongen og endte på fjerdeplass drøyt fire sekunder bak vinneren. Resten av spanjolene endte på sjuende Ruben Xaus og tiende Gregorio lavilla, samtidig som Carlos Checa han gikk i bakken da han rullet ellevte.

WSBK Monza Parabolica

Supersport seieren gikk til Foret, mens den høyest rangerte spanjolen var Lascorz på niende plass foran Rodriguez. På WSS 1000 franskmennene vant Simeon og i WSS 600 En annen franskmann Loris Baz gjorde det.

De 2008 pole position ble laget av Troy Bayliss med 1:44, 931, Mens den raskeste runden i løpet var for Lag med 1:45, 882. I fjor ble toppfarten satt av Suzuki GSX-R 1000 fra Neukirchner med 324 Km/t registrert i andre kvalifiseringsrunde.

Jeg kommer til å se Superpole og løpene på mesterskapsnettsiden, mest fordi TV-en blir opptatt med et annet løp som jeg håper ikke er like kjedelig som de siste f1-løpene jeg har sett. Timeplanene finner du som alltid i ukens kalenderinnlegg.