Triumph Tiger Explorer XC, offisielle data for den engelske maxi-trailen for 2013
Triumph Tiger Explorer XC, offisielle data for den engelske maxi-trailen for 2013

Video: Triumph Tiger Explorer XC, offisielle data for den engelske maxi-trailen for 2013

Video: Triumph Tiger Explorer XC, offisielle data for den engelske maxi-trailen for 2013
Video: Morgan Freeman and I in One Bed | Ground Zero Experience in Clarksdale - EP. 210 2024, Mars
Anonim

Selv om Luis allerede ga oss litt informasjon om det nye Triumph Tiger Explorer XC, skal vi komplettere informasjonen litt mer med de offisielle dataene som har blitt avslørt i presentasjonen for publikum som fant sted den siste helgen i Triumph Live, den største konsentrasjonen i verden knyttet til det legendariske engelske merket.

De Triumph Tiger Explorer XC kommer til forhandlere fra mars 2013 Selv om den før vil bli sett med sine direkte konkurrenter på motorsykkelmessen i Köln, 2. oktober 2012. Det er en Triumph Tiger Explorer som har blitt utstyrt med nye funksjoner for utvide handlingsradiusen din for alle typer terreng.

Triumph har forsøkt å gi et nikk nedover linjene til sin Tiger 800 XC. Når det gjelder de merkbare endringene, kan vi se det Triumph Tiger Explorer XC bruker to eiker felger holder de originale målene på henholdsvis 19 og 17 tommer foran og bak. Aluminiumsfelgene med ståleiker opprettholder smidigheten til lettmetallfelgene på Triumph Tiger Explorer-asfalten og har fordelen av å være tubelessDet vil si farvel til rørene på eikefelger med alt det de betyr: mindre vekt, mindre risiko for punktering og enklere reparasjoner.

Som standard er den utstyrt med tilbehør rettet mot lange reiser og økende aktiv og passiv sikkerhet. På den ene siden Eventyr hånddeksel for å beskytte oss mot kulde og påvirkninger fra steiner, greiner eller insekter. Også begge deler tåkelys 55W, motorskjermer laget av aluminiumsrør med 22 mm seksjon og en kjøl som fungerer som et veivhusdeksel i legert for ikke å etterlate understellet i spor eller spor.

Drivstoffet forblir uendret med sine 1.215 cc tresylindrede, 137 hk, 121 Nm dreiemoment og sluttdrift med kardan. Den er som standard utstyrt med frakoblet ABS, traction control og cruise control samt et vedlikeholdsintervall som det går opp til 15.000 kilometer, noe uvanlig på en motorsykkel.

Nå må vi vente til oktober for å se den live og fra alle vinkler.

Anbefalt: