Nødbremsing: ja, nei
Nødbremsing: ja, nei

Video: Nødbremsing: ja, nei

Video: Nødbremsing: ja, nei
Video: 20 тысяч километров на новой Скании Супер 2023! Как тянет в гору и какой расход топлива! 2024, Mars
Anonim

De nødbremsing (også kalt håndkreft i mine indre sirkler) eller panikkbremsing Det består i å stoppe motorsykkelen (eller i det minste prøve den) uten forvarsel på grunn av en eller annen form for uhell på veien.

I et firehjuls kjøretøy er det bare nødvendig å trykke grundig på bremsepedalen og deretter, avhengig av førerens dyktighet og hvis kjøretøyet ikke er i stand til å stoppe i tide, prøve eller ikke unngå det. på en motorsykkel er alt litt mer komplisert.

Det skal følge nesten det samme protokoll enn ved en vanlig bremsing, men hindrer nettopp panikk i å ta over oss. Først av alt, bakbrems. Bare et øyeblikk, akkurat nok til at sykkelen flater ut og begynner å overføre vekt til forhjulet.

Deretter brems foran for å fortsette å legge vekt på fordekket, slipp så praktisk talt pedalen og bruk maksimal stoppkraft foran. Selvfølgelig alltid kontrollerende at vi ikke kommer til å bli sparket frem hvis vi går over.

Hvis vi har ABS, mer eller mindre det samme med fordelen at ABS vil spare oss for overtrykk på forbremsen dersom vi fortsatt ikke har nok vektbelastning. I tillegg, hvis de er niende generasjon ABS, vil vi ha fordelen at den vil oppdage om bakhjulet vårt er hevet og vil unngå å falle for ørene.

Her er to eksempler. Hvordan ikke foreta en nødbremsing eller panikkbremsing og hvordan gjøre det. Også denne andre tar all min beundring fordi han ikke blander seg i en dum diskusjon som ved andre anledninger. Tysk måtte være (videoen er skutt på en Autobahn).

Anbefalt: