Innholdsfortegnelse:

Moto Guzzi V9 Roamer og V9 Bobber, to nye fasjonable italienere med mye stil
Moto Guzzi V9 Roamer og V9 Bobber, to nye fasjonable italienere med mye stil

Video: Moto Guzzi V9 Roamer og V9 Bobber, to nye fasjonable italienere med mye stil

Video: Moto Guzzi V9 Roamer og V9 Bobber, to nye fasjonable italienere med mye stil
Video: Мото Гуцци V7. Почему он не более популярен? 2024, Mars
Anonim

Inne i Mandello de Lario-fabrikken åpnes nye stier. I dette tilfellet utvides ørnens utvalg for å ta ut to nye modeller drevet av en velkjent 850 kubikkcentimeter tverrgående dobbel sylinder: V9 Roamer og V9 Bobber.

Begge modellene deler samme drivlinje, men endres nok fra den ene til den andre til å tilby to distinkte aspekter, hver med sin egen spesifikke personlighet. To motorsykler med en meget høy kvalitetsstandard og sublimt design som vil blende hjertene til de mest trendy.

Moto Guzzi V9: to italienske skikk for alle

Moto Guzzi V9 Roamer Latdx Bianco
Moto Guzzi V9 Roamer Latdx Bianco

For å fullføre V7-familien presenterer italienerne sine Moto Guzzi V9, en spesialtilpasset konseptsykkel i italiensk stil med middels forskyvning som legemliggjør banneret for design og brukervennlighet. Med utgangspunkt i samme utgangspunkt er V9-serien delt inn i to forskjellige versjoner: V9 Roamer og V9 Bobber.

De Moto Guzzi V9 Roamer Drikk i vannet i det gamle, vellykkede og langlivede Nevada og motta fine skinnende svarte multi-eiker hjul med synlig metallfelg, et høyt styre for en komfortabel kjørestilling. Den svarte fargen strekker seg gjennom store deler av denne nye V9-en og når chassiset, svingarmen, trippeltrærne, gaffelbenene, motoren, frontlykthuset og kombinerer perfekt med det flate setet trukket i svart med hvite detaljer og noen nyanser av subtil karosseri, men virkelig passende for anledning.

Moto Guzzi V9 Bobber Latdx Nero
Moto Guzzi V9 Bobber Latdx Nero

I det andre hjørnet av ringen har vi Moto Guzzi V9 Bobber velger en mer hooligan stil. Felgene har samme design men fronten har mindre diameter (16 ) for å passe en høyprofilball foran. Den sorte tar allerede nesten fullstendig over hele sykkelen, og når nesten overalt, inkludert eksospotte og fjærene bak.

Ved å endre noen få deler og mye av malingen, har Moto Guzzi oppnådd to motorsykler med en helt annen personlighet

Setet er en av de få delene som har endret seg og er nå tynnere, styrets stigerør er nå lengre og skjøvet bakover og navnet på Mandello del Lario-merket er inngravert på profilen til felgene.

I begge tilfeller høyt kvalitetsnivå den er svært tilstede, for eksempel ved forsiktig sveising av det nye chassiset utviklet for disse modellene og drivstofftanken som er laget utelukkende av metall eller frontskjermen i aluminium.

Moto Guzzi V9 Roamer Latsx Bianco
Moto Guzzi V9 Roamer Latsx Bianco

Motoriseringen bruker den mytiske to-sylinderen i vee på 90 grader tverrgående som for denne anledningen kuber 850 cc for å flytte individuelle sett som veier rundt 200 kilo på vekten. Dens moderate kraft kombinert med dreiemomentet på 62 Nm ved kun 3000 omdreininger, den relativt lave vekten og kjøreposisjonen nær bakken antyder en førsteklasses kjørebarhet for enhver rytter med nok stil til å kjøre en Moto Guzzi for å underholde seg selv.

Moto Guzzi V9 Bobber Bobber Latsx Nero
Moto Guzzi V9 Bobber Bobber Latsx Nero

utstyrsdelen Vi må si at de nye V9-ene har ABS i alle sine versjoner, frakoblebar traction control, tyverisikring, USB-tilkobling og komplett instrumentering innenfor sin eneste døgnåpne.

Bortsett fra dette standardutstyret i opsjonskatalog det er flere elementer å velge mellom, fra enkelt estetisk tilbehør til en komplett MG-MP multimediaplattform for å koble smarttelefonen til motorsykkelen.

Anbefalt: